Asukastiedote ajankohtaisista asioista

Hyvät vuokralaiset ja asukkaat!

Vuosi 2020 on ollut korona pandemian vuoksi erilainen. Toimistomme asiakastilat ovat olleet suljettuna huhtikuulta asti. Vuokrasopimuksien teossa siirryttiin alkukesästä sähköiseen allekirjoittamiseen. Poikkeustilanteissa myös ns. perinteinen allekirjoittaminen onnistuu. Talosaunat ja pesuhuoneet ovat olleet osan aikaa suljettuina yleisen ohjeistuksen mukaisesti.

Kuluvan vuoden aikana olemme tehneet huoneistojen sisäpuolisia remontteja ja korjauksia kymmeniin asuntoihin. Piha-alueita olemme kunnostaneet ja uudistaneet. Jatkamme niitä kesällä 2021. Lisäksi ulkopuolisia maalauksia ja kunnostuksia on tehty kesäkauden aikana.

Asukastyytyväisyyskysely
Teimme loppusyksystä asukastyytyväisyyskyselyn, johon saimme teiltä 150 vastausta. Edellinen kysely tehtiin syksyllä 2019. Tulokset olivat meille vuokratalojen työntekijöille jälleen mukavaa luettavaa. Lähes kaikilla kyselyn osa-alueilla saimme teiltä hyvät tai erittäin hyvät arvostelut. Toki parannettavaakin löytyi. Piha-alueiden viihtyvyyteen, varusteluun ja jätteiden kierrätykseen sekä jäteastioihin halutaan parannuksia. Kuusamon kaupungin jätemääräykset ovat uudistuneet ja meidänkin jätteenkeräys uudistuu kesällä 2021. Tiedotamme siitä keväällä enemmän kunhan kaikki asiat ovat selvillä.

Seuraava asukaskysely tehdään syksyllä 2021.

Vesilaskutus
Maaliskuun alussa 2019 siirryimme mittauksen mukaiseen vesilaskutukseen kaikissa niissä kohteissa missä se oli mahdollista. Tavoitteena tällä on ollut saada vedenkulutuksesta aiheutuvat kustannukset kohdennettua niille, jotka vettä käyttävät ja samalla kukin voi omalla toiminnallaan vaikuttaa vesilaskuun. Veden hinta nousee 0,50 €/m3 1.3.2021. Veden hinta on korotuksen jälkeen hieman alhaisempi kuin mitä siitä on meille kustannuksia.

Palovaroittimet
Vuoden pimeimpänä aikana ja joulun lähestyessä muistutan vielä palovaroittimista. Jokaisessa asunnossa on palovaroittimet. Aika-ajoin on hyvä tarkistaa niiden toiminta. Patterin uusiminen ja vaihto kuuluu asukkaan tehtäväksi.

 

Kiitos kuluneesta vuodesta !

Yhtiön ja koko henkilöstön puolesta toivotamme teille Hyvää ja Rauhallista Joulun aikaa!

 

Taito Takkinen
Toimitusjohtaja, isännöitsijä