Asumaan yhtiöön

Vuokrauspäätöksen jälkeen seuraava hakijalle kuuluva toimenpide on vakuuden järjestäminen. Vakuus on pääsääntöisesti 1 kk:n vuokraa vastaava summa. Joissain poikkeustapauksissa (esim. aiemmat vuokrarästit tai luottotiedoissa oleva runsas maksuhäiriöiden määrä) vakuus voi olla 2-3 kk:n vuokraa vastaava summa. Asiakkaan kanssa voidaan tehdä vuokrasopimus, kun vakuus on maksettu. Vuokrataloyhtiö hyväksyy vakuudeksi myös Kelan myöntämän maksusitoumuksen. Tuleva vuokrasopimus voi olla muodoltaan määräaikainen tai toistaiseksi. Jos olet avio/avoliitossa vastaat yhdessä puolisosi kanssa vuokrasopimuksesta johtuvista velvoitteista. Vuokranmaksupäivämäärä on lähtökohtaisesti AHVL:n (huoneenvuokralain) mukainen joka kk:n 2. päivä, mutta vuokranantajan ja vuokralaisen yhteisellä sopimuksella vuokranmaksupäivä voi olla myös jokin muu pvm.

Asukkaan tulee tehdä ennen sisäänmuuttoa muuttoilmoitus. Lisäksi asukkaan tulee ottaa itselleen kotivakuutus. Asukkaan tulee avata oma sähkösopimus katsomansa sähköyhtiön kanssa poislukien niissä kohteissa, joissa sähkö sisältyy vuokraan tai se laskutetaan taloyhtiön toimesta 3 kk välein. Toimiohjeet sähkösopimuksen tarpeelle kerrotaan asuntotarjouksen ja vuokrasopimuksenteon yhteydessä. Internet-sivujen Asunnot –valikosta löytyy myös kunkin osoitteen alta tarvittavat em. tiedot.

Sisäänmuutto tapahtuu sopimuksenteossa sovittuna ajankohtana. Sisäänmuuton yhteydessä asuntoon tehdään asukkaaksi tulevan kanssa ns. kuntokatselmus, jossa todetaan ja kirjataan asunnon yleinen kunto tarkistuspöytäkirjaan. Vastaava kuntokatselmus tehdään myös asukkaan poismuuttaessa. Huoneiston luovuttaja perehdyttää asukkaan myös asunnon tekniikkaan.

Asiakkaalla on asumisaikanaan käytössään yhtiön isännöintipalvelu, joka sisältää kiinteistöpalvelun ja toimistopalvelun.

Kiinteistöpalvelu käsittää huoneistoja, kiinteistöjä ja kiinteistöjen yhteisiä alueita koskevat huolto- ja korjaustoimenpiteet. Huolto- ja korjaustoimenpideasioissa ensisijainen yhteyshenkilö on kiinteistöpäällikkö Arto Kajava (p. 0400152872, arto.kajava@kuusamonvuokratalot.fi).

Toimistopalvelu käsittää asunnonhakupalvelun, asukaspalvelun ja sosiaalisen isännöinnin.  Toimistopalveluasioissa yhteyshenkilönä toimivat toimistosihteerit Kirsti Heikkala (p. 040 860 8948 kirsti.heikkala@kuusamonvuokratalot.fi ) ja Raija Rautula (p. 040 860 8947 raija.rautula@kuusamonvuokratalot.fi). Sosiaalisen isännöinnistä vastaa yhtiön isännöitsijä Taito Takkinen (p. 040 831 6028 taito.takkinen@kuusamonvuokratalot.fi).