Tietoa vuokrauksesta

Asuntotilanne

Päivitetyt tiedot vapautuvista asunnoista saat toimistomme numeroista 040 860 8948 ja 0400 389 941.
 

Asunnon hakeminen

Asuntohakemuksen voit täyttää ja lähettää sähköisesti internet-sivuillamme. Linkki asuntohakemukseen

Voit tarvittaessa tulostaa asuntohakemuksen tästä linkistä ja täyttää tulostamasi asuntohakemuksen, skannata ja lähettää täyttämäsi hakemuksen sähköpostitse liitetiedostona os. asiakaspalvelu@kuusamonvuokratalot.fi. Vaihtoehtoisesti voit lähettää asuntohakemuksen toimistollemme postitse osoitteeseen Kiinteistö Oy Kuusamon Vuokratalot, Nuottatie 2 C 93600 Kuusamo. Asuntohakemuksen voi myös käydä täyttämässä toimistollamme.

Pyydämme, että olet heti hakemuksen lähettämisen jälkeen yhteydessä asiakaspalveluumme Kirsti Heikkalaan p. 040 860 8948 kirsti.heikkala@kuusamonvuokratalot.fi tai Hanne-Mari Lausmaahan 0400 389 941 hanne-mari.lausmaa@kuusamonvuokratalot.fi, jotta voimme yhdessä tarkistaa asuntohakemuksesi tiedot, eikä asunnonhakusi näin ollen viivästy puutteellisen hakemuksen vuoksi.

Asuntohakemus on voimassa 3 kuukautta jättöpäivästä. Suosittelemme kuitenkin hakijaa aktiivisuuteen ja olemaan yhteydessä toimistoomme kuukausittain, mikäli asuntoa ei ole löytynyt. Voit päivittää asuntohakemuksesi puhelimitse numeroissa 0400 389 941 ja 040 860 8948. Vastaamme mielellämme hakijoiden kysymyksiin. Ilmoitathan siitä, jos löydät asunnon muuta kautta.

Olemme hakijaan yhteydessä siinä vaiheessa, kun pääsemme tarjoamaan vuokra-asuntoa. 

Tarkistamme asunnonhakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Luottotiedoissa olevat maksuhäiriömerkinnät eivät useimmissa tapauksissa ole asunnonsaannin esteenä. Maksuhäiriömerkinnät (maksuhäiriömerkintöjen määrä/-laatu) voivat vaikuttaa vuokrasopimuksen muotoon ja vakuuden määrään.
 

Asunnonhaussa tarvittavat liitteet

Suurin osa asuntokannastamme on ARA-rajoitteisia eli valtion tukemia vuokra-asuntoja, ja niitä koskevat varallisuusrajat. Näitä asuntoja voidaan vuokrata vain sellaisille asunnonhakijoille, joiden varallisuus jää rajan alle. Varallisuutena otetaan huomioon hakijaruokakunnan yli 18-vuotiaiden yhteenlaskettu varallisuus.

 Asunnonhaussa tarvittavat liitteet

  • Esitäytetty veroilmoitus 2021 erittelyosineen (kaikki sivut) Jos hakija ei ole säilyttänyt verottajan lähettämää esitäytettyä veroilmoitusta, saa ilmoituksen OmaVero-nettisivujen kautta.
  • Tarvittaessa hakijan tulee toimittaa lisäselvitykset verotiedoissa olevasta varallisuudesta.
  • Tulotiedot (viimeisin palkkanauha tai mahdolliset tukipäätökset).
  • Muut asiakirjat joihin hakija haluaa vedota esimerkiksi opiskelutodistus, raskaustodistus, selvitys terveydentilasta, työnantajalta todistus töiden alkamisesta Kuusamossa.
  • Mikäli perhe muuttaa omistusasunnosta työpaikan johdosta toiselle paikkakunnalle vuokra-asuntoon tarvitaan selvitys lähtöpaikkakunnalla sijaitsevan oman asunnon käytöstä (varallisuudesta voidaan vähentää oman asunnon arvo, mahdollinen vuokratulo otetaan huomioon perheen tulona).
  • Maahanmuuttajilta tarvitaan selvitys oikeudesta oleskella maassa eli oleskelulupa.

 

Varallisuuden enimmäisrajat Kuusamossa hakijatalouden koon mukaan:

1 henkilö 27 000€

2 henkilöä 41 000€

3 henkilöä 54 000€

4 henkilöä 64 000€

5 henkilöä 74 000€

Hakijatalouden koon kasvaessa varallisuusrajaa korotetaan 10 000 eurolla henkilöä kohden.

Vapaarahoitteisiin asuintoihin ei ole varallisuusrajoja eikä liitteitä tarvitse toimittaa.

 

Vuokrausehdot

Ennen vuokrasopimuksen tekemistä vuokralaisella tulee asettaa/tallettaa vakuus. Vakuus on pääsääntöisesti 1 kk vuokraa vastaava €-määrä.

Joissain tapauksissa  edellytettävä vakuus voi olla 2 tai 3kk vuokraa vastaava määrä (vuokrarästit, luottotiedoissa olevien maksuhäiriöiden määrä/laatu).

Vuokrasopimus voi olla kestoltaan toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksensa irtisanomisaika on 1kk (seuraava kokonainen kalenterikuukausi).

Vuokrantarkistus 1krt/vuosi/maaliskuussa.

Vuokrasopimuksen teon yhteydessä vuokralle tulevaa informoidaan sisäänmuuttokäytännöistä - asunnonvastaanottamisesta, asunnontarkastuksesta ym. huoneistoon muuttoon liittyvistä toimenpiteistä.
 

Vuokraukseen liittyvät oheistoimenpiteet

Sähkömaksuun liittyvää - vuokralaisen maksaman sähkölaskun hinta muodostuu kahdesta eri tekijästä - sähkönsiirtopalvelusta/jakelusta ja sähköenergian hinnasta. Siirtopalvelusta vastaa Caruna Oy Siirtopalvelua ei voi kilpailuttaa.

Asukkaaksi tuleva voi kilpailuttaa sähköenergian hinnan/myyjän ja sopia siitä sopimuksella katsomansa sähkömyyntiyhtiön kanssa.

Muuttoilmoitus - asiakkaan tulee tehdä muuttoilmoitus väestörekisteriin/maistraattiin mitä pikimmiten ennen varsinaista sisäänmuuttoa.
Voit tehdä Postin Internetsivuilla muuttoilmoituksen samalla kertaa maistraattiin ja Postiin.

 

Tietosuojaseloste.pdf