Tietoa vuokrauksesta

Asuntotilanne

Päivitetyt tiedot vapautuvista asunnoista saat toimistomme numeroista 040 860 8948 ja 0400 389 941.
 

Asunnon hakeminen

Asuntohakemuksen voit täyttää ja lähettää sähköisesti internet-sivuillamme. Linkki asuntohakemukseen

Voit myös tulostaa asuntohakemuksen tästä linkistä ja täyttää tulostamasi asuntohakemuksen, skannata ja lähettää täyttämäsi hakemuksen sähköpostitse liitetiedostona os. asiakaspalvelu@kuusamonvuokratalot.fi. Voit myös vaihtoehtoisesti lähettää asuntohakemuksen postitse os. Kiinteistö Oy Kuusamon Vuokratalot, Nuottatie 2 C 93600 Kuusamo. Asuntohakemuksia saat myös toimistoltamme samasta osoitteesta.

Pyydämme, että olet heti hakemuksen lähettämisen jälkeen yhteydessä asiakaspalveluumme Kirsti Heikkalaan p. 040 860 8948 kirsti.heikkala@kuusamonvuokratalot.fi tai Hanne-Mari Lausmaahan 0400 389 941 hanne-mari.lausmaa@kuusamonvuokratalot.fi, jotta voimme yhdessä tarkistaa asuntohakemuksesi tiedot, eikä asunnonhakusi näin ollen viivästy puutteellisen hakemuksen vuoksi.

Asuntohakemus on voimassa 3 kk ajan hakemuksen jättöpäivästä. Hakija vastaa asuntohakemuksensa päivittämisestä/uusimisesta. Voit päivittää asuntohakemuksesi puhelimitse numeroissa 0400 389 941 ja 040 860 8948 .

Hakijan kannattaa laittaa asuntohakemus mahdollisimman pian vireille, jotta voimme välittömästi aloittaa hakijan asunnontarpeen kartoittamisen tehdessämme välitystoimenpiteitä ja asukasvalintoja vapautuviin vuokra-asuntoihimme. Olemme hakijaan yhteydessä viimeistään siinä vaiheessa, kun pääsemme tarjoamaan asuntoa vuokralle. Vastaamme mielellämme myös hakijoiden kysymyksiin, jotta hakijalla on aina viimeisin tilannetieto käytettävissään.

Tarkistamme asunnonhakijoiden luottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Luottotiedoissa olevat maksuhäiriömerkinnät eivät useimmissa tapauksissa ole asunnonsaannin esteenä. Maksuhäiriömerkinnät (maksuhäiriömerkintöjen määrä/-laatu) voivat vaikuttaa vuokrasopimuksen muotoon ja vakuuden määrään.
 

Asunnonhaussa tarvittavat liitteet

Taloyhtiö voi tarvittaessa joutua pyytämään lisäliitteitä hakijan asunnontarpeen selvittämiseksi ja -vertailemiseksi. Taloyhtiö informoi hakijaa asunnonhaussa tarvittavista liitteistä.
 

Vuokrausehdot

Ennen vuokrasopimuksen tekemistä vuokralaisella tulee asettaa/tallettaa vakuus. Vakuus on pääsääntöisesti 1 kk vuokraa vastaava €-määrä.

Joissain tapauksissa  edellytettävä vakuus voi olla 2 tai 3kk vuokraa vastaava määrä (vuokrarästit, luottotiedoissa olevien maksuhäiriöiden määrä/laatu).

Vuokrasopimus voi olla kestoltaan toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksensa irtisanomisaika on 1kk (seuraava kokonainen kalenterikuukausi).

Vuokrantarkistus 1krt/vuosi/maaliskuussa.

Vuokrasopimuksen teon yhteydessä vuokralle tulevaa informoidaan sisäänmuuttokäytännöistä - asunnonvastaanottamisesta, asunnontarkastuksesta ym. huoneistoon muuttoon liittyvistä toimenpiteistä.
 

Vuokraukseen liittyvät oheistoimenpiteet

Sähkömaksuun liittyvää - vuokralaisen maksaman sähkölaskun hinta muodostuu kahdesta eri tekijästä - sähkönsiirtopalvelusta/jakelusta ja sähköenergian hinnasta. Siirtopalvelusta vastaa Caruna Oy Siirtopalvelua ei voi kilpailuttaa.

Asukkaaksi tuleva voi kilpailuttaa sähköenergian hinnan/myyjän ja sopia siitä sopimuksella katsomansa sähkömyyntiyhtiön kanssa.

Muuttoilmoitus - asiakkaan tulee tehdä muuttoilmoitus väestörekisteriin/maistraattiin mitä pikimmiten ennen varsinaista sisäänmuuttoa.
Voit tehdä Postin Internetsivuilla muuttoilmoituksen samalla kertaa maistraattiin ja Postiin.

 

Tietosuojaseloste.pdf